Krása
Inšpiratívna žena alebo každodenná?

Inšpiratívna žena alebo každodenná?

Nie je mi úplne príjemné popisovať sa ako „inšpiratívna“ žena. Možno je to tým, že vďaka samochvále alebo všeobecnej chvále sa cítim mierne nesvoja. Ale viac ako čokoľvek iné, inšpirujúca, je niečo, čo určite chcem byť – pre moje deti, pre mojich priateľov, ostatné mamičky a naozaj ku všetkým ľuďom. Vieš koho ešte chcem inšpirovať? Samu seba! Áno, skutočne mám pocit, že inšpirácia je najväčšou motiváciou a všetci vieme, že vyčerpané mamičky môžu určite použiť každú motiváciu, ktorú dostanú.

Nemyslím si, že byť inšpiratívnou ženou sa rovná tomu, že je v tradičnom zmysle slova príliš úspešná. Na to, aby ste boli inšpiratívnou ženou, nepotrebujete dobre platenú prácu ani obdivuhodnú kariéru. Na to, aby ste boli inšpiratívnou ženou, nemusíte byť najpredávanejšou autorkou alebo odborníčkou na niečo. A rozhodne nemusíte byť dokonalé, aby ste boli inšpiratívnou ženou. Zašla by som dokonca tak ďaleko, že by som povedala, že najinšpiratívnejšie ženy, ktoré poznám a obdivujem, sú krásne nedokonalé. Ako teda môžete byť inšpiratívnou ženou? Poviem vám ako.

Vyžarujte skromnú sebadôveru. Nie je to také ľahké, ako to znie. Sebadôvera bez príčiny a pokory vôbec nie je sebadôvera – je to koketnosť a nie je na tom nič inšpiratívne. Ale niekto, kto pracuje dostatočne tvrdo, je sebavedomý a prepojený s ľuďmi okolo seba, vyžaruje skutočnú skromnú istotu – to je inšpirujúce.

inšpiratívna žena

Dobroprajnosť a súcit. Presne z tých, z ktorých dobroprajnosť neustále kvapká – oni sú inšpirujúci. Ak chcete byť inšpiratívnou ženou, musíte sa každý deň, pri každej interakcii snažiť, aby ste pristupovali k ľuďom, témam a situáciám bez sebeckosti vo svojom srdci – to bude pre vás i pre tých, ktorí vás pozorujú inšpirujúce.

Negatívne situácie, ľudí a slová zvládajú s gráciou. To môže byť naozaj ťažké. Kto chce byť milý k niekomu, kto je zlý? Ale mať túto vzácnu vlastnosť, aby ste neustále hovorili a konali z úprimnej vďačnosti a pravidelne vysielali milosť iným ľuďom vo všetkých situáciách, je skutočne potešujúce a áno, inšpiratívne.

Prijmite svoje nedokonalosti. Všetci máme chyby. Všetci máme početné chyby. Avšak každá jedna inšpiratívna žena, ktorú poznám, nedovolí jej „vnímaným chybám“ ju oslabiť. Inšpirujúce ženy uznávajú svoje nedostatky ako príležitosti na zlepšenie. Inšpirujúce ženy milujú svoje nedokonalosti, pretože presné zistenie im dáva šancu na ďalšie sebazdokonaľovanie.

Buďte autentické. Buďte samé sebou. Je to naozaj také jednoduché. Najinšpiratívnejšie ženy sú tie, ktoré sú čestné – vo svojich myšlienkach aj vo svojich činoch. Interakcie s inšpiratívnou ženou sa vždy cítia originálne.

inšpiratívna žena

Buďte vnútorne sebamotivované. Vonkajšie motivácie sa budú vlniť a rovnako aj pôžitok, ktorý z nich získate. Ale nič, vôbec nič, sa nevyrovná tomu, ak je to prirodzené. Inšpiratívne ženy to vedia, a preto tým žijú. Žijú preto, aby boli šťastné. Žijú preto, aby na seba zapôsobili a je to atraktívna vlastnosť.

Vždy sa učte. Žena typu „všetko viem“ nie je ani trochu inšpiratívna. Avšak, niekto, kto sa túži učiť od kohokoľvek a za akejkoľvek situácie, je úctyhodný a stojí za to ho obdivovať.

Buďte flexibilné. Áno. Inšpirujúce ženy sa nenechajú vykoľajiť prekážkami. Tiež sa vedome rozhodnú ísť s prúdom bez ohľadu na jeho smer – vyplávajú z neho a z cesty urobia to najlepšie – čo je úžasné.

Vyžarujte silu v čase nepriazne osudu. Je také ľahké nechať život, aby vás zrazil a ukradol vám radosť, ale tie silné, inšpiratívne ženy, to tak nenechajú. Postavia sa k životu, pozerajú mu do tváre, ukazujú mu svoju silu a vyhrávajú. Nechcete byť vo víťaznom tíme? Áno, vy a vaša sila – ste impozantný súper.

Prijmite svoje vnútorné tvorivé bytie. Inšpiratívne ženy sú vtipné a jedinečné. Ak chcete byť úspešné, nemusíte to vždy myslieť vážne a určite nemusíte zostať v medziach. Vypustite svoju vnútornú tvorivosť a osvojte si slobodu, ktorú pri tom cítite – vaše vnútorné JA si to užije a rovnako aj vaši pozorovatelia.

Viete, čo vás môže prekvapiť? Skutočnosť, že už pravdepodobne inšpirujete ostatných a ani si to neuvedomujete. Možno ste každodenná žena, ale ste aj tá inšpiratívna.

Zdroj: jthreenmeUnsplashneObyčajnéženy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *